Fića u selidbi

Neko će reći selidba ko selidba. Manje ili više sve su slične. Sada već davne 2001. godine imali smo najneobičniju selidbu do danas. Naime, bračni par svežih penzionera seli se u Crnu Goru. Kupili su lepu i skromnu kuću u okolini Kotora. Imali su malo nameštaja i nešto ličnih stvari za selidbu. Ostatak nameštaja ostavili su […]

Neko će reći selidba ko selidba. Manje ili više sve su slične.

Sada već davne 2001. godine imali smo najneobičniju selidbu do danas.

Naime, bračni par svežih penzionera seli se u Crnu Goru. Kupili su lepu i skromnu kuću u okolini Kotora. Imali su malo nameštaja i nešto ličnih stvari za selidbu. Ostatak nameštaja ostavili su deci u Beogradu. Imali su jedan vrlo neobičan zahtev. Pored selidbenih stvari trebalo je u kamion natovariti i Fiću. Zamislite, Fića u selidbi.

Da. Zastavu 150 ili popularnog Fiću.Videli smo da sve može da stane i prihvatili posao. Prvo smo utovarili auto pa stvari oko i iza njega.

Kada je utovar bio pri kraju gospođa je donela jednu torbu. Sama je podigla i stavila na kraj kamiona. Na pitanje da li je nešto lomljivo ili vredno, odmahnula je rukom.
Neke nebitne sitnice je bio njen opis sadržaja torbe.

Dodatno smo poneli i dve debele fosne da možemo da izvezemo auto kad stignemo u Kotor.

Bilo je leto. Zbog vrućine smo putovali noću. Bračni par je putovao avionom. Put je protekao bez ikakvih problema. Stigli smo na dogovoreno mesto. Tačno na vreme. Parkiramo se i odmah otvaramo kamion. Hteli smo da plačemo od muke. Torba sa sitnicama sadržala je kantu od 15 kilograma svinjske masti. Prevrnula se i prosula po celom sanduku vozila.

Šta je tu je. Lično sam se popeo na kamion i jedva zadržao na nogama. Kao na ledu. Polako smo skidali stvari i brisali od masti. Kada smo istovarili nameštaj sišao sam da napravim pauzu. Čim sam dotakao asfalt pojurio sam niz brdo. Kao da su mi skije na nogama. Srećom uhvatih se za neku ogradu i zaustavio se. Nekako sam očistio patike. Na red je došao i Fića.

Nije mogao da krene ni po ravnom kamionu a kamoli da naiđe na fosnu.Točkovi su se vrteli u mestu. Probali smo sve. Pesak, rizlu, zemlju. Nije se dao i ništa nije pomagalo. Mast nismo mogli očistiti. Na sreću u pomoć nam je prišlo par lokalnih momaka. Oni su podigli zadnji kraj auta da možemo da gurnemo fosne ispod točkova. Upalilo je. Konačno kraj selidbe. Svi čitavi ali umorni i prljavi.

Gospođa se izvinila za neprijatnost zbog njene nepažnje častila ručkom u obližnjem restoranu.

Vidite da nije svaka selidba ista.

Za selidbe i transport robe bez stresa pozovite Marčeta selidbe Beograd – +381 63 255 960!

Call Now Button