Kartonske kutije za selidbu – da vaše stvari budu dobro zaštićene

Saznajte sve o kutijama za selidbu, kako da se preselite bezbrižno uz pravu organizaciju i kako da dođete do besplatnih kutija za vaše preseljenje. Ne propustite ovu priliku!
Besplatne kartonske kutije za potrebe selidbe

Selidba može biti stresna situacija, ali uz pravi izbor materijala za pakovanje, možete biti sigurni da će vaša imovina ostati sigurna i neoštećena. Da biste to postigli, najvažniji deo procesa je pravilan izbor kartonskih kutija za selidbu. Ovde vam donosimo sve što treba da znate o ovoj ključnoj stavci selidbe.

Iskoristite našu specijalnu ponudu i koristite kartonske kutije – BESPLATNO! Kliknite OVDE da kako bi se informisali kako da dođete do besplatnih kutija i uštedite prilikom selidbe!

Kvalitetne kartonske kutije za selidbu – šta to znači?

Pravilan izbor kartonskih kutija za selidbu podrazumeva izbor kutija koje su adekvatne po dimenzijama i nosivosti za stvari koje pakujete. Kutije treba da budu izrađene od kvalitetnog i izdržljivog kartona, a dodatna praktičnost dolazi sa rukohvatima i gornjim delovima koji se zatvaraju – to čini kutije lako prenosive.

Kako da izaberem prave kartonske kutije za selidbu?

Kod izbora kartonskih kutija za selidbu, treba voditi računa o tome šta pakujete:

  • Posuđe, stvari… registratori (idealno staje 6 – 7 u zavisnosti od debljine a puno su lakši od knjiga) preporučljivo je pakovati u manje kutije, maksimalnih dimenzija 40x35x33 cm.
  • Za knjige i dokumentaciju (zbog težine) najbolje je pakovati u kutije za selidbu dimenzije 40x25x30 cm.
  • Gardaroba (sa šipkom za garderobu) odlične dimenzije su 150x50x50 cm.

Uz gore navedene dimenzije kutija, a da bi stvari potpuno bile osigurane – potrebna je i streč folija, bubller folija (dvoslojna) kao i lepljiva traka 5cm x 50m.

Odlična vest je da Marčeta Selidbe ima za vas već spremna rešenja za pakovanje – čak i besplatne kartonske kutije – dovoljno je da pozovete +381 63 255 960 i informišete se!

Pravila pakovanja u kartonske kutije za selidbu

Bitno je napomenuti da je bolje pakovati u više malih kutija nego u jednu ogromnu, posebno kada su u pitanju teške i srednje teške stvari. Ovo će osigurati da kutije ne postanu preteške za prenos i smanjuje rizik od oštećenja.

Kartonske kutije za selidbu

Kada pakujete, svaki prazan prostor unutar kutije, dno i vrh kutije treba obložiti/popuniti materijalom koji će zaštititi i amortizovati udarce.

Dodatni saveti

  1. Označavanje kutija: Označite svaku kutiju prema sadržaju koji je unutar nje. Ovo će vam pomoći prilikom raspakivanja, a takođe će pomoći ljudima koji vrše prenos da znaju koju pažnju treba posvetiti svakoj kutiji.
  2. Osetljive stvari: Osetljive stvari poput stakla, posuđa i antikviteta posebno obložite puc-puc folijom ili zaštitnim papirom, a zatim ih postavite u kutije. Ukoliko su stvari posebno dragocene ili nezamenljive, razmotrite korišćenje profesionalnih usluga za pakovanje i zaštitu.
  3. Redosled pakovanja: Pakujte prvo stvari koje vam najmanje trebaju. Na primer, ako se selite leti, prvo zapakujte zimsku garderobu, i obrnuto.
  4. Raspored težine: Teže stvari uvek stavljajte na dno kutije, a lakše na vrh.
  5. Ne koristite novine za pakovanje: Mastilo sa novina može ostaviti tragove na vašim stvarima. Umesto toga, koristite beli omotni papir ili peškire.

Ukoliko vam je potrebno više informacija ili saveta u vezi sa kartonskim kutijama za selidbu, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim je uvek spreman da pomogne!

Call Now Button