Prljavi trikovi: Pakovanje

U prošlom post-u razotrkili smo prljave trikove pojedinaca kada su selidbe i prevoz robe u pitanju. Reakcije građanja su bile odlične: 1) u naš FB Inbox došlo je 30-ak poruka podrške, 2) putem mail-a dobili smo na desetine pisama sa rečima hvale, kao i ona u kojima su opisana neka vaša iskustava – nažalost negativna, […]

U prošlom post-u razotrkili smo prljave trikove pojedinaca kada su selidbe i prevoz robe u pitanju. Reakcije građanja su bile odlične:

1) u naš FB Inbox došlo je 30-ak poruka podrške,
2) putem mail-a dobili smo na desetine pisama sa rečima hvale, kao i ona u kojima su opisana neka vaša iskustava – nažalost negativna,
3) najpoznatiji sajt sa prostora Balkana koji se bavi razotkrivanjem prevara preneo je naš tekst u celini.

Sa željom da društvena odgovornost u potpunosti zaživi u našem društvu – nastavljamo sa razotkrivanjem prljavih trikova. Ovoga puta reč je o načinu pakovanja robe za transport, nameštaja, opreme…

“Ima još? Pa ne mogu da verujem!!!” – nažalost ima! Građani nisu ni svesni čime se sve služe pojedinci kako bi selidbu ili prevoz robe naplatili što više!

Jednostavno, umesto da se roba stavlja u vozilo poput “TETRISA” – namerno se loše pakuje sa ciljem da se napravi tura više. Ovo će vas koštati dodatnih par hiljada dinara.

Neki će reći: “Šta da se radi, kaže čovek da ne može sve da stane… samo ja da što pre uđem u svoj novi dom, muka mi je više od selidbe i pakovanja… šta je još dve, tri hiljade dinara, pa ne selim se svaki dan”.Oni koji su spremni da Vas prevare – upravo računaju na takvu reakciju!

Dakle, umesto da se kombinuje pakovanje stvari sa džakovima, kutijama i drugim sitnicama, jer se tako iskoristi svaka moguća “rupa”, pojedinci sa predumišljajem prvo spakuju kutije pa tek onda ostatak pokućstva… I naravno da ostaju “rupe”!

Primeri:

  1. Na veš mašinu i šporet koji su istih dimenzija približno može da stane desetak laganih dzakova sa garderobom. Ako uzmete u obzir visinu vozila na samo ove dve stvari uzeli su vam minimum pola kubnog metra prostora koji ste platili!
  2. Mnogi često ne upotrebe prostor koji se nalazi ispod stola/stolice, ili samo stave kutiju-dve, iako se dobrom organizacijom u tom delu može složiti daleko više stvari (kutije, dzakovi, kese, sitnice).
  3. Dokle ide bezobrazluk pojedinaca najbolje se vidi u tome što vam neće pružiti šansu da vidite kako teče pakovanje na samom početku selidbe (prvih 5-10 minuta ), već će vas zaokupiti pričom, dok će radnici “odraditi svoje”. Na taj način, radnici svesno ostavljaju prazan prostor u dnu kamiona ili kombija, pa tek onda kreću sa pakovanjem viših stvari, a sa ciljem da se “rupa” u dnu ne primeti. Naravno, kada je prednji deo dupke pun, pozvaće vas da se sami uverite u to i saopštiti: “Nažalost mora još jedna tura”.

Čest je slučaj da za ovu bespotrebnu drugu turu daju čak i popust – kako ništa ne bi posumnjali. Iako ste debelo prevareni, još će ispasti da vam čine uslugu!

U svakom slučaju, ne dozvolite da Vam prevoze vazduh već ono što ste platili! Nažalost, ovo je samo jedan od mnogih načina kakvim se prevarama
služe pojedinci, a ima ih još… o tome pišemo u narednim danima.

“Nažalost mora još jedna tura! Evo ni ovaj džak ne može da stane, a ostala je još veš mašina, šporet i regal! Al ne brinite – daću vam popust!

Korisni saveti u vezi selidbe:

  • proverite da li je agencija za transport i selidbe koja se oglašava registrovana u Agenciji za privredne registre (APR),
  • insistirajte da na terenu bude vozilo koje ste ugovorili (proverite gabarite vozila na sajtu, ukoliko ih nema – pitajte! Neka vide da ste informisani!),
  • pri ugovaranju selidbe/prevoza robe obavezno napomenite da vam je potreban račun (većina prevaranata odustane pri samoj pomeni računa pa krene da zamuckuje, kaže da nema slobodan termin),
  • tražite račun po završenoj selidbi (kada ga dobijete pogledajte šta piše na njemu, da nije neki STR ili SZR – za prodaju i proizvodnju ko zna čega, ili neka izmišljena firma koja zapravo i ne postoji). Račun vam je i više nego potreban u slučaju nekog incidenta, loma, oštećenja stvari/robe ili ne daj Bože krađe.

Bili bi iznenađeni kada bi znali koliko zapravo malo ima nas registrovanih, a koliko puno “divljaka” koji su spremni na prevaru!

I na kraju, da ne bi sve bilo tako crno: pogledajte naše savete za srećniji život po kojima smo prepoznatljivi na FB-u:
 klikni!

ps: prosledite ovaj tekst nekome kome može biti od koristi, ostavite komentar o vašem iskustvu pri selidbi ili transportu robe, upozorite poznanike i prijatelje da budu obazriviji. Ne dozvolite da budete prevareni – uživajte u radosti ulaska u novi dom ili poslovni prostor.

Selidba ne mora da bude stres!

Selidbe Beograd, pakovanje, prevoz! Sve na jednom mestu!

Call Now Button