Saveti i korisni trikovi za selidbu

Iskustvo  Marčeta – Tima u poslovima vezanim za selidbe i transport prenosimo vam u formi korisnih trikova i saveta koji selidbu čine bržom i lakšom. Saveti i korisni trikovi za selidbu: Pakovanje stvari Pakovanje stvari predstavlja jednu od najbitnijih stavki svake selidbe. Potrebno je obezbediti adekvatnu zaštitu za sve spakovane predmete. Posebnu pažnju zahtevaju dragocene i lomljive stvari. […]

Iskustvo  Marčeta – Tima u poslovima vezanim za selidbe i transport prenosimo vam u formi korisnih trikova i saveta koji selidbu čine bržom i lakšom.

Saveti i korisni trikovi za selidbu: Pakovanje stvari

Pakovanje stvari predstavlja jednu od najbitnijih stavki svake selidbe. Potrebno je obezbediti adekvatnu zaštitu za sve spakovane predmete. Posebnu pažnju zahtevaju dragocene i lomljive stvari. Neophodno je voditi računa o redosledu slaganja u kutije. Racionalno pristupiti potrošnji kapaciteta kutije za pakovanje koja ne sme biti ni prazna ni prepunjena. Ukoliko nemate pređašnjeg iskustva u pakovanju i pripremi stvari za transport, preporučujemo da ovaj proces prepustite nama.

Na popunjene kutije možete zalepiti papire A4 formata na kojima je ispisana njihova sadržina.Tokom pakovanja izdvojite jednu posebnu kutiju. U nju ćete smestiti stvari za koje smatrate da će vam biti neophodne odmah nakon useljenja. Najčešće su to lična dokumenta, lekovi, punjači za mobilne telefone, sredstva za higijenu, hrana za kućne ljubimce i slično. Ovu kutiju posebno naznačite tako da se razlikuje od oznaka i natpisa kojom ste obeležavali ostale, ili je možeti poneti sa sobom.

Lomljive stvari i zaštita

Lomljive stvari kao što je staklo i posuđe pakujte u posebne kutije. Obeležite ih krupnim natpisom „LOMLJIVO“. Kako biste svoje sudove sačuvali od oštećenja i prljavštine, pokušajte da izbegnete njihovo umotavanje u novine. Najkvalitetnije rešenje je da kupite jefini vazdušastu foliju i njome sudove pažljivo obmotate pre slaganja u kutije. Prostor koji ostaje između upakovanog posuđa i zidova kutije ispunite ugužvanim novinama, najlon kesama ili kuhinjskim krpama. Na taj način, vaše posuđe ostaje neoštećeno, čisto i spremno za upotrebu odmah nakon otpakivanja.

Kada je u pitanju demontiranje ispražnjenih ormana, najbolje je posavetovati se sa radnicima pre donošenja konačnih odluka.

Opšta preporuka odnosi se na to da manje komade nameštaja poput noćnih stočića, cipelarnika, fiokara i slično ne demontirate. Njih na novu adresu transportujete u komadu. Neke od njih nije potrebno ni isprazniti ukoliko sadrže lagane stvari. Recimo kao što je cipelarnik. Neophodno je zalepiti sva vrata i fioke, a poželjno je i zaštititi ivice i ćoškove. Umesto lepljive trake, za vrata i fioke koristite streč foliju. Na taj način ćete izbeći ostatke lepka koji se teško uklanjaju. Vredan i osetljiv nameštaj zahteva posebnu zaštitu kombinacijom folija i tvrdog kartona.

Bela tehnika

Pakovanje bele tehnike zahteva da obratite posebnu pažnju. Vrata od frižidera, šporeta, veš mašine ili drugih sličnih kućnih aparata trebaju biti fiksirana lepljivom trakom, a kablovi spakovani na predviđena mesta sa zadnje strane uređaja. Bubanj veš mašine pre transporta neophodno je blokirati za to predviđenim osiguračima. Frižider se ne sme okretati na stranu, već prilikom transporta mora stajati uspravno. Nakon pripreme za transport, zatvorite ventile za vodu na koje su bile priključene mašine za veš i sudove. Preporuka je da sve radove vezane za selidbu bele tehnike prepustite našim radnicima. Oni će vaše uređaje bezbedno spakovati, transportovati, ali i montirati na novoj lokaciji.

Tepihe, staze i podne prostirke smotajte u rolne. Zalepite ih lepljivom trakom na sredini i krajevima. Poželjno je da otvore na krajevima urolanog tepiha zaštitite najlonskim kesama, kako tokom transporta ništa ne bi zapalo unutar rolne.

Na dan selidbe, svoje pokrivače, jastuke i pidžame uvežite u čaršave sa kreveta, a zatim ih spakujte u veće čiste kese za smeće. Na taj način, bićete odmah spremni za prvo noćenje u novom stanu.

Kako biste izbegli neprijatne situacije, na vreme obavestite komšije o selidbi, upotrebi lifta i sličnim aktivnostima.

Agencija za selidbe i transport Marčeta nudi najpovoljnije usluge profesionalnog pakovanja stvari i nameštaja. Pozovite nas za sve vrste konsultacija i pitanja vezanih za selidbu, stojimo vam na raspolaganju!

Call Now Button